Nieuw aanbod via ANWB Automaatje Cranendonck

Het vrijwilligerswerk bij ANWB Automaatje is heel flexibel door vrijwilligers te doen. In de afgelopen periode hebben we een heel mooi aanbod gekregen van een echtpaar dat samen vrijwilliger wilde worden bij ANWB Automaatje.

 

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is er voor minder mobiele inwoners uit Cranendonck. Vrijwilligers rijden met hun eigen auto.

Via het telefoonnummer 0495-592553 van Cordaad Welzijn kunnen inwoners een rit aanmelden. De kosten voor het AutoMaatje bedragen €0.35 per kilometer. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00u tot 12.30u en op maandag van 13.30u tot 15.30u. We rijden voor inwoners uit Budel, Gastel, Soerendonk en Budel-Dorplein.

 

Nieuw aanbod

Naast de ritten die we al rijden naar ziekenhuizen, familiebezoek, de kapper enz. hebben we  nu een extra aanbod: minder mobiele inwoners die bijvoorbeeld hun familie wat verder weg hebben wonen, konden altijd al bellen naar Automaatje, maar vaak werd er dan een dubbele rit gerekend omdat mensen langer dan een uur op bezoek wilden gaan, wat logisch is uiteraard. Nu heeft zich een echtpaar bij ons gemeld dat heel graag deze mensen vervoert en er dan zelf een leuk dagdeel uit van maakt. Ze gaan dan in de omgeving wandelen of fietsen of net wat er leuk is in de buurt. Ze willen op deze manier gemiddeld 1x per maand iemand vervoeren en een leuke dag bezorgen. Zijn zij niet beschikbaar, zullen we altijd proberen een andere chauffeur te vinden voor de aanvraag.

 

Vrijwilligers

Naast dit mooie aanbod, kunnen we nog altijd nieuwe chauffeurs gebruiken. Op dit moment zitten we bijvoorbeeld op de woensdag wat krap met chauffeurs. Heb je interesse? Neem dan contact op via bovenstaand telefoonnummer of kijk op www.goedbezigcranendonck.nu voor meer informatie.

 

 

 

Vrijwilligerswerk in de buitenlucht!

Ook incidenteel of tijdelijk vrijwilligerswerk is mogelijk!

Wil je wel eens iets doen voor een ander? Ben je graag actief en buiten bezig? Zin in vrijwilligerswerk waarbij je je eigen tijd kunt indelen? Dan is de Vrijwillige Hulpdienst op zoek naar jou!

Steeds meer mensen in Cranendonck hebben niemand om zich heen om hen te helpen bij bepaalde klussen in en om het huis en zeker het onderhoud van de tuin is dan een probleem. De kinderen wonen ver weg of mensen hebben geen sociale contacten waarop ze hiervoor kunnen terugvallen.

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck biedt deze mensen de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding hun tuin te laten onderhouden. Het gaat hierbij dan wel om kleine tuinen, waar maximaal 2 uur werk is.

Voor dit werk is de Vrijwillige Hulpdienst dringend op zoek naar vrijwilligers. Mensen kunnen dat voor langere tijd doen, dan wordt er ook een band opgebouwd met de klant. Maar er zijn ook mogelijkheden om dit heel incidenteel of tijdelijk te doen. Incidenteel zou kunnen zijn dat je zelf aangeeft dat je in een bepaalde week wel 2 uur tijd hebt om iemand te helpen. Tijdelijk zou kunnen zijn dat je alleen in het voor- of najaar tijd hebt, of alleen in vakanties.

Herken je je in de situatie dat je wel af en toe eens tijd hebt, iets actiefs wil doen en iets voor een ander wil betekenen? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck! Zij zijn bereikbaar op maandag en donderdag van 13.30u tot 15.30u  en van maandag tot en met donderdag van 10.00u tot 12.30u op telefoonnummer 0495-592553 of per mail via carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl.

ADMINISTRATIECAFÉ CRANENDONCK

 

Heb jij hulp nodig bij jouw administratie of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Maak een afspraak bij het Administratiecafé Cranendonck!

 

Het Administratiecafé is bedoeld voor iedereen die moeite heeft met het invullen van formulieren of met het indienen van aanvragen. Ook mensen die zelf geen beschikking hebben over een computer en printer kunnen bij ons terecht. Naast hulp bij het invullen van formulieren kunnen mensen ook bij ons terecht voor meer informatie over bestaande voorzieningen. Niet altijd maken mensen gebruik van de ondersteuningsmogelijkheden die voorhanden zijn, waardoor zij bijvoorbeeld financiële bijdragen laten liggen.

 

Het Administratiecafé werkt op basis van het maken van een afspraak. Om een afspraak te maken kunt u op maandag- of donderdagmiddag tussen 13:30 en 15:30 telefonisch contact opnemen via 0495-592553 met de Vrijwilligerscentrale Cranendonck.

 

Het Administratiecafé is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck, onderdeel van Cordaad Welzijn. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Marlon Korsten, 06 2037 2237 of stuur een mail naar marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl.

Taalmaatje

Persbericht

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE VHC IN CORONATIJD!

Ook incidenteel of tijdelijk vrijwilligerswerk is mogelijk, ook tijdens Coronacrisis staan wij mensen bij.

Wil je wel eens iets doen voor een ander? Zin in vrijwilligerswerk waarbij je je eigen tijd kunt indelen? Dan is de Vrijwillige Hulpdienst op zoek naar jou!

 

Steeds meer mensen in Cranendonck hebben niemand om zich heen om hen te helpen bij bepaalde klussen in en om het huis of hebben behoefte aan een praatje. De kinderen wonen ver weg of mensen hebben geen sociale contacten waarop ze hiervoor kunnen terugvallen.

 

Vrijwiligerswerk bij de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck is heel breed, je kunt naast je tijd ook je eigen kwaliteiten inzetten. Heb je twee rechter handen om te klussen, dan hebben we af en toe een klusje voor je, heb je groene vingers, dan ben je op dit moment méér dan welkom. Kun je goed luisteren? Dan kun je op dit moment belmaatje worden en straks bezoekvrijwilliger.

 

Als vrijwilliger bij de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck werk je individueel, maar kom je terecht in een gezellig team dat oog heeft voor elkaar en buiten het vrijwilligerswerk elkaar ook ontmoet als je dat wil. Cordaad Welzijn, waar de VHC onderdeel van is, zorgt voor jouw begeleiding, waardering, je bent verzekerd en aan lief en leed wordt gedacht. Wij vragen wel een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan.

 

Herken je je in de situatie dat je wel af en toe eens tijd hebt, iets actiefs wil doen en iets voor een ander wil betekenen? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck! Wij zijn bereikbaar op maandag en donderdag van 13.30u tot 15.30u  en op dinsdag en woensdag van 10.00u tot 12.30u op telefoonnummer 0495-592553 of per mail via carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl.

                                                                           

 

Je krijgt Hans de Bijl aan de telefoon als je je bij ons aanmeldt